Голова районної ради Іван Шкіндюк та делегація району взяли участь у відкритті музею "Колекція Мараморошських Гуцулів з Репеді"

Опубліковано 12 листопада 2019
Перегляди: 542

Голова районної ради Іван Шкіндюк та делегація району взяли участь у відкритті музею "Колекція Мараморошських Гуцулів з Репеді".

До складу делегації входили також: керуючий виконавчим апаратом районної ради Роман Ванівський, радник голови районної ради Марії Маківничук Mariia Makivnychuk, голова Всеукраїнського товариства "Гуцульщина" Дмитро Стефлюк, кандидат історичних наук, начальник наукового відділу НПП "Верховинський" Ярослав Зеленчук, кандидат фізико-математичних наук Іван Зеленчук, власник музею Олекси Довбуша у Верховині Микола Данилюк.

Відкриття музею відбулося у м. Репеді Марамурошського повіту, Румунія, з ініціативи Василя Поповича - голови "Фундації українських гуцулів Румунії".

Іван Шкіндюк у своєму виступі подякував Василю Поповичу за те, що він зберігає та підтримує гуцульську культуру на теренах Марамурощини, за співпрацю, яка об"єднує Верховинщину та Марамурощину. Побажав міцного здоров"я та подальших спільних справ.

Голова Всеукраїнського товариства "Гуцульщина" Дмитро Стефлюк нагородив голову "Фундації українських гуцулів Румунії" Василя Поповича найвищою нагородою - медаллю "За особливі заслуги перед Гуцульщиною".

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне