Герої Крут – у нашій пам’яті і наших серцях

Опубліковано 29 січня 2020
Перегляди: 312

Сьогодні з нагоди 102-ї річниці битви під Крутами у Будинку культури с. Криворівні проведено тематичний захід, на якому вшановано пам'ять Героїв Крут, їхній патріотизм і жертовність у боротьбі за Незалежну Україну.


У заході взяв участь заступник голови районної ради Іван Маківничук, голова райдержадміністрації Василь Бровчук, заступник голови райдержадміністрації Світлана Уршеджук, Верховинський селищний голова Василь Мицканюк, священнослужителі, працівники клубних та бібліотечних установ, представники громадськості.


Свята молитва за полеглих київських студентів та гімназистів, які загинули в бою з чотиритисячним військом петроградських і московських червоногвардійців Муравйова, полинула до сердець присутніх на заході верховинців та криворівнянців і скорботним болем озвалася в їхніх душах.
Про подвиг Героїв Крут, які поклали свої молоді голови у смертельному герці під Крутами 29 січня 1918 року і зупинили наступ на Київ більшовицької орди, говорили керівники району, представники громадськості. Вони порівнювали подвиг студентів із героїчним подвигом воїнів-захисників рідної землі на Донбасі проти путінської Росії.
Ворогу ніколи не здолати Соборну і Незалежну Самостійну Українську державу, бо її захищають мужні і відважні та непереможні ніким і ніколи сини Матері-України.

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне