Увічнимо пам'ять про земляка-письменника Василя Портяка

Опубліковано 18 березня 2020
Перегляди: 255

Продовжується збір коштів на виготовлення пам’ятної Анотаційної дошки для увічнення пам’яті відомого українського письменника, прозаїка, кіносценариста, нашого земляка Василя Портяка.
Другого березня 2019 року Василь Портяк, який проживав у місті Фастові під Києвом, відійшов у вічність. Голова суспільно-культурного товариства «Гуцульщина» у Львові, уродженець с. Кривополе Василь Коржук на засіданні ради товариства ініціював виготовлення та встановлення на фасаді рідної сільської школи у Кривополі пам’ятної Анотаційної дошки з барельєфом славного гуцула, геніального новеліста і кіносценариста Василя Портяка.


Верховинська районна рада на пленарному засідання 13 лютого перейменувала Кривопільський навчально-виховний комплекс (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад) Верховинської районної ради у Кривопільський ліцей, присвоївши йому ім’я Василя Портяка. Районна рада (Іван Шкіндюк), райдержадміністрація (Василь Бровчук), районний осередок Національної спілки письменників України (Василь Нагірняк) активно прилучаються до організації проведення народного віча та встановлення і відкриття Анотаційної дошки з барельєфом на честь нашого славного земляка-письменника Василя Портяка. Про дату проведення заходу поінформуємо громадськість, оскільки зараз усі заходи переносяться.
Вартість Анотаційної дошки з бронзовим барельєфом письменника становить 70 тис грн. Вважаємо, що до цієї патріотичної справи мають долучитися всі небайдужі люди, інтелігенція, освітяни, просвітяни, працівники культури і мистецтв, приватні підприємці, керівники установ та організацій, місцева влади, директори лісопідприємств та громадськість краю.
Зберегти пам'ять про славного письменника Гуцульщини та України – наше святе діло.

Кошти просимо переказувати на відкритий спеціальний рахунок у ВТ «Кредобанк», №: UA763253650000000260080011182 з поміткою: на барельєф Василю Портяку. Код банку: 325365.
Отримувач: Суспільно-культурне товариство «Гуцульщина» у Львові. Код: 13803290.
Оргкомітет

Світлина від Верховинська районна рада.

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне