Сергій Параджанов – у серці гуцулів

Опубліковано 20 липня 2020
Перегляди: 365

Тридцять років тому відійшов у вічність український та вірменський кінорежисер, один з представників українського поетичного кіно, кінорежисер, сценарист Сергій Параджанов, який створив відомий на весь світ кіношедевр «Тіні забутих предків» за однойменною повістю Михайла Коцюбинського.


З нагоди пам’яті про талановитого кіномитця, у серці якого текла гуцульська кров і який показав світові гірську душу, колорит автентичної гуцульської культури та побуту, у хаті-музею кінофільму «Тіні забутих предків» в селищі Верховина проведено духовний захід. Отці Іван Рибарук та Ігор Рибенчук провели заупокійну панахиду з нагоди пам’яті геніального майстра кіномистецтва Сергія Параджанова, оператора Юрія Іллєнка, актора Івана Миколайчука, Петра та Євдокії Сорюків, у хаті яких жив Параджанов і які зберегли хату для музею, їхньої дочки Марії та чоловіка Василя.
Голова районної ради Іван Шкіндюк у виступі наголосив, що сила людини – у Христі. Сергій Параджанов, який вдруге народився на Гуцульщині, відкрив геніальність гуцула усьому світові. Іван Юрійович вручив Подяки власнику хати-музею кінофільму «Тіні забутих предків» Василю Хімчаку та екскурсоводу Галині Мокан за збереження унікальної кіномистецької світлиці – хати-музею кінофільму «Тіні забутих предків» та пропагування автентики гуцулів в Україні та світі.
Після на фасаді хати-музею «Тіні забутих предків» встановлено та освячено пам’ятну дошку всесвітньо відомому кінорежисеру Сергію Параджанову, яку освятили священники отці Іван Рибарук та Ігор Рибенчук.

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне