Розпочато подача заявок з 01.04.2021 р. по 31.08.2021 р. у проведенні І (Районного) Етапу щорічних обласних конкурсів «ГРОМАДА КРАЩОГО ДОВКІЛЛЯ», «КРАЩА СПОРТИВНА ГРОМАДА» ТА «КРАЩА ЕТНОКУЛЬТУРНА ГРОМАДА»

Опубліковано 09 квітня 2021
Перегляди: 226

ПОЛОЖЕННЯ

ПРО ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ І  (РАЙОННОГО) ЕТАПУ ЩОРІЧНИХ ОБЛАСНИХ КОНКУРСІВ «ГРОМАДА КРАЩОГО ДОВКІЛЛЯ», «КРАЩА СПОРТИВНА ГРОМАДА» ТА «КРАЩА ЕТНОКУЛЬТУРНА ГРОМАДА»

 

І.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

      Цим  положенням регулюється порядок проведення І (районного) етапу обласних щорічних конкурсів «Громада  кращого довкілля», «Краща спортивна громада» та «Краща  етнокультурна громада» (далі-Конкурси).

      Метою відповідних Конкурсів є залучення громади для поліпшення благоустрою населених пунктів і покращення екологічного стану довкілля; формування здорового способу життя, орієнтації громадян на поетапне формування моделі розвитку фізичної культури і спорту на демократичних та гуманітарних засадах; збереження традицій, звичаїв, обрядів та їх розвиток, а також популяризація фольклорної спадщини та декоративно-ужиткового мистецтва.

     Учасниками Конкурсів є  селищна та сільські ради Верховинського району.

 

Основні завдання Конкурсу «Громада кращого довкілля» :

  • організація роботи із впровадження на території відповідної громади правил дотримання санітарного стану та благоустрою населеного пункту;
  • ремонт, реконструкція та облаштування наявних об»єктів екологічного призначення і спорудження нових;
  • створення належних умов для праці, відпочину та побуту громадян;
  • проведення робіт, пов»язаних з охороною довкілля, у тому числі із запобігання забрудненню річок, озер, повітряного басейну;
  • озеленення населених пунктів, збереження наявних і створення нових парків, скверів, лісопарків та інших об»єктів та інших об»єктів зеленого будівництва з урахуванням вимог ландшафтної архітектури й садово-паркового мистецтва;
  • впровадження сучасних технологій очищення населених пунктів, утилізації та знешкодження твердих побутових відходів.

 

Основні завдання Конкурсу «Краща спортивна громада » :

-удосконалення та впровадження ефективних форм залучення різних груп     населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом;

-формування у населення інтересу і звичок до занять фізичними вправами;

- збереження існуючої мережі об»єктів і закладів фізичної культури і спорту, ефективне їх використання та будівництво сучасних спортивних споруд;

-удосконалення економічних засад у сфері фізичної культури і спорту, запровадження ефективного кадрового, фінансового, матеріально- технічного, наукового, методичного та інформаційного забезпечення.

 Основні завдання Конкурсу «Краща етнокультурна громада » :

 -створення належних умов для розвитку усіх видів і жанрів аматорського мистецтва, традицій народної культури, творчих об»єднань та  клубів за інтересами;

-пошук нових форм популяризації фольклорної спадщини та декоративного- ужиткового мистецтва;

-залучення сільських творчих колективів до участі у різноманітних культурно- мистецьких проектах.

 ІІ. ОРГАНІЗАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ І (РАЙОННОГО) ЕТАПУ ЩОРІЧНИХ ОБЛАСНИХ КОНКУРСІВ

   Для організації  І ( районного) етапу Конкурсів  створена конкурсна комісія з організації проведення І етапу щорічних обласних конкурсів «Громада  кращого довкілля», «Краща спортивна громада» та «Краща  етнокультурна громада».

 ІІІ. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ І  ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ І (РАЙОННОГО) ЕТАПУ ЩОРІЧНИХ ОБЛАСНИХ КОНКУРСІВ

     Перший (районний) етап конкурсів проводиться серед селищної та сільських рад Верховинського району.

   Для участі у Конкурсах селищна і сільські ради подають у виконавчий апарат Верховинської районної ради щорічно до 1 вересня районній конкурсній комісії такі документи:

  • заяву (згідно з додатком);
  • інформацію про проведену роботу за період з 1 вересня минулого року по 31 серпня поточного року (згідно з додатком);
  • фотографії (за бажанням);
  • відгуки в друкованих засобах масової інформації (за бажанням).

    Матеріали, подані пізніше від установленого строку або оформлені неправильно та не в повному обсязі, до розгляду не приймаються.

     Районна  конкурсна комісія розглядає заяви і документи від учасників Конкурсів і визначає трьох переможців від району методом порівняльного аналізу.

       Рішення районної конкурсної комісії приймається на засіданні у присутності не менше двох третин від її складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів. У разі однакової кількості голосів голос головуючого на засіданні є вирішальним. Результати І (районного) етапу затверджуються рішенням конкурсної комісії  з організації проведення І етапу щорічних обласних конкурсів «Громада  кращого довкілля», «Краща спортивна громада» та «Краща  етнокультурна громада».

      Переможцям І (районного) етапу обласних Конкурсів вручаються Грамоти Верховинської районної ради.

     Для участі в другому (обласному) етапі Конкурсів районна комісія у триденний термін подає обласній комісії протокол засідання, рішення про визначення переможців І (районного) етапу та первинні матеріали переможців.

 

 

 Керуючий справами виконавчого

 апарату районної ради                                              Світлана Ілійчук

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне