Шахраї під приводом купівлі товару пропонують оплатити річ шляхом переказу грошей на рахунок банківської картки і зникають. Або телефонують і представляються працівниками відділення банку й пропонують потерпілим підключити різного роду послуги, необхідні

Опубліковано 16 червня 2021
Перегляди: 195

Шахраї під приводом купівлі товару пропонують оплатити річ шляхом переказу грошей на рахунок банківської картки і зникають. Або телефонують і представляються працівниками відділення банку й пропонують потерпілим підключити різного роду послуги, необхідні для безпеки їхнього карткового рахунку.

Для здійснення своєї злочинної діяльності шахраям потрібно мати лише мобільний номер та картковий рахунок.Все ширшого розповсюдження набуває ситуація, пов'язана із заволодінням коштами громадян через незаконний електронний доступ до банківських рахунків.

Верховинський відділ Косівської окружної прокуратури та Верховинське РВП ГУНП в Івано-Франківській області закликає громадян у подібних випадках відразу звертатися у відповідну банківську установу для блокування рахунку та у правоохоронні органи - з метою запобігання вчиненню правопорушення.

Щоб не стати жертвою шахрайства, не будьте довірливими та скористайтеся настпними порадами:

- використовуйте тільки відомі Інтернет-магазини й Інтернет-аукціони, які мають певну репутацію та ті, якими користувалися ваші знайомі, родичі;

- користуйтесь тільки тими Інтернет-ресурсами, які використовують платіжні картки, а не електронні гаманці. Особу набагато важче ідентифікувати за розрахунковим рахунком платіжної картки, ніж за номером електронного гаманця;

- користуйтеся антивірусними засобами, фаєрволами (мережевими сканерами);

- не реагуйте на сумнівні поштові повідомлення;

- оплачуйте товари та послуги після їх отриманні та надання відповідно (за принципом – “товар, а потімгроші”);

- перевіряйте носії інформації на наявність шкідливого програмного забезпечення;

- не розголошуйте відомості, які використовуються для роботи системи «Клієнт-банк» (паролі, інформацію про клієнта). Незважаючи нароз'яснювальну роботу у ЗМІ, громадяни продовжують потрапляти на гачок зловмисників.

Будьте пильними та обережними! Якщо Ви стали жертвою протиправних шахрайських дій, негайно повідомляйте працівників поліції за номером 102.



Прокурор Верховинського відділу

Косівської окружної прокуратури

Петро Попович

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне