День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Опубліковано 14 грудня 2021
Перегляди: 147
День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
Шановні жителі Верховинського району!
14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС 4-го енергоблоку.
Силами понад 600 тисяч ліквідаторів за рекордно короткий термін, 206 днів, у 1986 році було побудовано об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю.
Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.
Відзначаємо 35-ті роковини від дня катастрофи планетарного масштабу. Від 26 квітня 1986 року – дня, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС, змінив ставлення до використання мирного атома, змінив долі тисяч людей.
Щиро дякую ліквідаторам, які живуть поруч з нами, і вклоняємося пам’яті тих, хто пішов у вічність. Верховинці вдячні героям, які загальну безпеку поставили вище, ніж своє життя. Бажаю мужнім чорнобильцям міцного здоров’я та усіх життєвих благ.
З повагою, голова Верховинської
районної ради Юрій ФІЛИПЧУК
На зображенні може бути: вогонь та текст
 

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне