Слава тому, хто в бою за Вітчизну, твердо тримає окрилений стяг

Опубліковано 06 липня 2022
Перегляди: 98
Слава тому, хто в бою за Вітчизну,
Твердо тримає окрилений стяг,
Хто відбиває навалу залізну
На Україні в боях...
Слава тому, хто у гомоні броні
Перед бідою схилятись не звик,
В дні многотрудні і ночі безсонні -
Воїну та волонтеру, слава навік!
8 років тому на землі Слов’янщини, що в Донецькій області, відбувалися страшні події, які стали початком незрозумілої й неоголошеної війни, що принесла стільки горя на українську землю. З 12 квітня 2014 року по 5 липня 2014 року при звільненні Слов’янська та Краматорська від про-російських окупантів загинули понад 80 військовослужбовців, представників силових структур, які першими стали на захист територіальної цілісності та незалежності України. Указом Президента України всі Герої відзначені державними нагородами (посмертно).
За ініціативи волонтерки Марини Квітки, сьогодні 5 липня На Алеї Слави Героїв України відбувся захід присвячений відзначенню 8-ої річниці звільнення Слов`янська та Краматорська від російсько - терористичних сил.
В заході взяли участь представники влади, державних установ та організацій, військовослужбовці, громадськість.
Всі присутні вшанували загиблих воїнів хвилиною мовчання та спільно з отцем Ігором Рибенчуком виголосили молитву за мир і спокій в нашій державі.
Під час заходу звучали патріотичні пісенні твори у виконанні талановитих виконавців району.
Завершилися урочистості покладанням квітів та виконанням Гімну України.
Варто відзначити, що з 2014 року в зоні АТО та ООС на Верховинщині з 2015 року реалізується соціально – відповідальний проект “Дорогами. Війни…Від Карачуна до Говерли”. Мета цього проекту: вшанування пам"яті полеглих за Україну, єднання України від Сходу до Заходу, від Півдня до Півночі, в захисті незалежності та територіальної цілісності України. Створений меморіальний Комплекс на горі Карачун та навколо Слов’янська в радіусі 300 км. де велися жорстокі бої встановлені пам’ятні знаки першим загиблим під час АТО на Сході України. Вшановано пам'ять загиблих верховинців під час АТО на Сході України в селі Дземброня біля монастиря, встановлені пам’ятні знаки біля молодіжного Центру “Думка”, біля ЛОК “Верховина” та найвищій точці України – на горі Говерла. В серпні 2021 року на КПП “Колончак”, що на Херсонщині встановлено пам’ятний знак “Крим – це Україна”. Щиро вдячні всім, хто долучився до історичних подій та вшанування пам’яті полеглими за Україну практичними справами.
В єдності – наша сила.
Разом – до Перемоги!
 

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне