Загально-єпархіальне паломництво на місці з’явлення Пресвятої Богородиці біля Довбушевої Криниці в урочищі Ґаджина

Опубліковано 10 серпня 2022
Перегляди: 124
6 серпня 2022 року, з благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, відбулось загально-єпархіальне паломництво до місця з’явлення Пресвятої Богородиці біля Довбушевої Криниці, в урочищі Ґаджина, села Бистрець, Верховинського благочиння, де, Архіпастир, у співслужінні численного духовенства, звершив Архієрейську Божественну Літургію та Чин Малого освячення води.
Преосвященного Владику з короваєм та привітаннями зустрічали чисельні паломники, які із нетерпінням очікували на приїзд свого Архіпастиря. Далі настоятель Храму Успіння Святої Праведної Анни села Бистрець та Храму Святої Рівноапостольної княгині Ольги села Дземброня митр. прот. Віктор Шица запросив Його Преосвященство очолити святкове богослужіння.
Керуючому Коломийською Єпархією за урочистою Божественною Літургією співслужили: протодиякон Антон Трачук та священнослужителі Верховинського Благочиння
Серед гостей на богослужінні також молились представники районної влади, Зеленської територіально громади, численні паломники.
Після відпусту Правлячий Архієрей звернувся до присутніх зі словами повчальної проповіді, в якій нагадав, чому дане місце паломництва є святим і яким є християнське розуміння об’явлень Христа, Пресвятої Богородиці та святих.
Під час Богослужіння особливо підносились Молитви за українське військо й за перемогу України над російськими окупантами.
Також Єпископ Юліан подякував усім, хто подолав складний маршрут, щоб взяти участь в Божественній Літургії та всім, хто дбає про цю унікальну Святиню, всім хто щиро молиться за мир і спокій в нашій державі.
Завершилось урочисте богослужіння уставним Многоліттям та Чином Малого освячення води.
Довідка: Храм-Каплиця Пресвятої Богородиці зведена з ініціативи Керуючого Коломийською Єпархією, Преосвященного Владики Юліана, за підтримки Івано-Франківської обласної ради та влади Верховинської району на горі Ґаджина (1664 м. над рівнем моря) села Бистрець, Верховинського району – на місці, де в ХIХ ст, згідно чисельних письмових та усних свідчень, пастухи побачили видіння Божественної Літургії, на якій були присутні Пресвята Богородиця та Свята Праведна Анна.

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне