Новини

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Розділ Новини
20 лютого 2024
Перегляди: 18
20 лютого - День Героїв Небесної Сотні
Сьогодні, Біля стели Героїв Небесної Сотні в селищі Верховина проведено тематичний захід з нагоди 10-ої річниці подій Революції Гідності за участю голів районної державної адміністрації-начальника військової адміністрації Василя Бровчука, голови районної ради Юрія Філипчука, Зеленського сільського голови Володимира Феркаляка, першого заступника голови райдержадміністрації Світлани Уршеджук, заступників селищного та Білоберізького сільського голів Ярослава Кікінчука, Василя Пилипюка та працівників районних установ і організацій району, а також родин загиблих Захисників України. Небесна Сотня стала нашою біллю, гордістю, нашими сльозами та вдячністю.
Священнослужителі району відправили спільну молитву та вшанували пам'ять усіх Героїв, які віддали життя за свободу і незалежність України. Також, в рамкам віче відбулося освячення банерів загиблим Героям Верховинщини, які полягли в російсько-українській війні.
На завершення тематичного заходу пройшов освітянський флешмоб «Зав’яжи стрічку пам’яті на честь ГЕРОЯ».
Низько схиляємо голови у скорботі та пам’ятаємо усіх Героїв, які боролися за гідність, честь, свободу, право бути українцями та будувати українську державу.
Слава Україні! Героям Слава!

19 лютого - День Державного Герба України

Розділ Новини
19 лютого 2024
Перегляди: 20
19 лютого - День Державного Герба України
Тризуб як державний символ України був обраний у 1992 році Верховною Радою України.
Наш Герб, наша святиня, має давню та величну історію, він народжений із споконвічного народного прагнення до волі та незалежності. Національний символ, що уособлює тисячолітній зв’язок поколінь – минулого, сьогодення та майбутнього.
Вітаю усіх з цим визначним днем! Шануймо наші державні символи і наші обереги.
Сьогодні, під час повномасштабного російського вторгнення, український Герб відіграє важливу роль, як символ стійкості, мужності та героїзму, які демонструє весь український народ. Державний Герб на наших знаменах, зброї, на військових одностроях воїнів-захисників зміцнює дух і волю українців у їх звитяжній боротьбі проти окупанта, за Перемогу.
Слава Україні! Героям Слава!

Проведено чергову 27 сесію районної ради

Розділ Новини
16 лютого 2024
Перегляди: 20
Проведено чергову 27 сесію районної ради
Сьогодні, 16 лютого відбулося чергове засідання 27 сесії районної ради VІІІ демократичного скликання, яку провів голова районної ради Юрій Філипчук. Перш ніж розпочати роботу сесії - священик церкви «Успіння Пресвятої Богородиці» селища Верховина Юрій Стефлюк виголосив молитву «Отче наш» за усіх Героїв, які загинули в боях з агресором та знаходяться в зоні бойових дій на території України, а також благословив на добру працю.
В роботі пленарного засідання взяли участь 16 депутатів районної ради, а також керівники: голова райдержадміністрації – начальник районної військової адміністрації Василь Бровчук, перший заступник голови районної державної адміністрації Світлана Уршеджук, начальник Верховинського відділу прокуратури Василь Ковалюк, директор національного природного парку «Верховинський» Михайло Нечай, начальник Верховинського комбінату комунальних підприємств Володимир Мицканюк, начальник фінансового управління райдержадміністрації Всеволод Ватаманюк, а також начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації.
Депутати розглянули 12 питань порядку денного сесії, зокрема: керівники Верховинського району прозвітували про роботу за 2023 рік. А також: Інформація Косівської окружної прокуратури про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Верховинського району упродовж 2023 року; про підсумки районного бюджету за 2023 рік; про затвердження переліку об’єктів комунального майна району, які підлягають приватизації у 2024 році. Про затвердження Порядку і нормативу відрахувань до районного бюджету частини чистого прибутку (доходу) підприємствами, що належать до районної комунальної власності Верховинської районної
ради. Начальник комунгоспу інформував про результати роботи комунального підприємства «Верховинський
комбінат комунальних підприємств» за 2023 рік та про організацію роботи зі збору та вивезення твердих побутових відходів та надання населенню і суб’єктам підприємницької діяльності інших послуг. А також депутати затвердили тарифи на вивіз твердих побутових відходів. Заслухали виконання Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи у Верховинському районі за 2023 рік. Погодили передачу захисної споруди з державної у комунальну власність. А також депутати прийняли звернення районної ради щодо утримання і ремонту доріг у Верховинського району та депутатський запит Галини Дмитроняк.
По всіх питаннях прийнято відповідні рішення.
Після сесійного засідання за пропозицією депутатів зібрали кошти на підтримку 201 Верховинського батальйону територіальної оборони.
Разом до Перемоги.

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне