Новини

«Кобзар» Тараса Григоровича став національною «Біблією» українців

Розділ Новини
09 березня 2024
Перегляди: 23
9 березня вся Україна відзначає 210-річницю з дня народження великого сина України, українського Пророка Тараса Григоровича Шевченка.
День народження і день смерті Тараса Шевченка стоять поряд – 9 і 10 березня. Між цими двома березневими днями – 47 років життя, яке стало славою і гордістю української нації.
А «Кобзар» Тараса Григоровича став національною «Біблією» українців.
Великий Тарас зробив все можливе для того, щоб українці утвердилися як велика сильна нація. Як говорив про нього закатований у московських таборах Остап Вишня: «Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю».
Саме Шевченко пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти московської імперії. Він попереджав, що Україну чекає тяжка війна з російським агресором. Що росія є споконвічним ворогом України, яка завжди буде протидіяти нашому святому праву вільно жити на своїй Богом даній землі.
Шевченко не лише попереджав, він дав нам всім дороговказ порятунку від московської імперії. Він вказав, як нам треба діяти, щоб вистояти, щоб зберегти націю, зберегти державу – БОРОТИСЯ.
«Борітеся - поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!», - головний заповіт Тараса Григоровича для сучасної України.
Сьогодні вся українська «Тарасова» нація об’єдналася для боротьби з московським ворогом. Ми всі розуміємо, що головне завдання нашого покоління – виконати заповіт Шевченка – з Божою допомогою знищити російське зло.
Слава Україні!
На зображенні може бути: 1 особа

Позачергова 28 сесія районної ради

Розділ Новини
08 березня 2024
Перегляди: 10
Позачергова 28 сесія районної ради
Сьогодні, 08 березня відбулося позачергове засідання 28 сесії районної ради VІІІ демократичного скликання, яку провів голова районної ради Юрій Філипчук. Перш ніж розпочати роботу сесії - присутні виголосили молитву «Отче наш» вшанувати молитвою депутата районної ради АНДРІЯ ЗЕЛЕНЧУКА та за усіх Героїв, які загинули в боях з агресором та знаходяться в зоні бойових дій на території України, а також на добру працю.
В роботі пленарного засідання взяли участь 14 депутатів районної ради, а також голова райдержадміністрації – начальник районної військової адміністрації Василь Бровчук, директор радіомовлення «Вісті Верховини» Леся Клим, Зеленський сільський голова Володимир Феркаляк.
До порядку денного позачергового засідання районної ради внесено на розгляд депутатів два питання. Депутати схвалити звернення районної ради до голови Правління ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Бубена О.О. та Генерального директора ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Чернявського М. О., голови Івано-Франківської обласної ради Сича О.М., Голови НКРЕКП Тарасюка В.В. щодо скасування вимоги про організацію комерційного обліку електроенергії для приватних садиб, власники яких займаються зеленим туризмом. А також внесли зміни до переліку підприємств та об’єктів, які належать до районної комунальної власності
По даних питаннях прийняті відповідні рішення.

ВЕРХОВИНЩИНА ПРОЩАЛАСЯ З ВІРНИМ СИНОМ УКРАЇНИ – АНДРІЄМ ЗЕЛЕНЧУКОМ

Розділ Новини
01 березня 2024
Перегляди: 24
ВЕРХОВИНЩИНА ПРОЩАЛАСЯ З ВІРНИМ СИНОМ УКРАЇНИ – АНДРІЄМ ЗЕЛЕНЧУКОМ
Сьогодні сумуємо і плачемо усі, бо втратили ще одного молодого та мужнього Захисника, депутата Верховинської районної ради – АНДРІЯ ЗЕЛЕНЧУКА уродженця селища Верховина Верховинського району.
Траурну колону люди зустрічали на колінах, а вже біля стели Героїв Небесної Сотні в селищі Верховина священнослужителі відправили панахиду за загиблим Воїном АНДІЄМ. Віддати останню шану Захиснику до Стели прийшли керівництво та жителі району, військовослужбовці, друзі та найрідніші люди.
АНДРІЙ ДМИТРОВИЧ народився 08 грудня 1981 року у селищі Верховина, у 1997 році закінчив Верховинську середню школу. Навчався у Сторожинецькому лісовому технікумі за спеціальністю «лісове господарство». Проходив строкову службу з 2001 по 2003 роки. У 2003 році здобув ступінь бакалавра за спеціальністю «екологія лісів та заповідних господарств». Трудову діяльність розпочав у 2003 році техніком у Верховинському районному лісгоспі. У серпні 2006 року одружився з дружиною Аллою. Згодом у подружжя народилися дві донечки Андріана та Ярина, які навчаються у Красноїльському ліцеї. У 2009 році - працював у відділі архітектури та будівництва Верховинської райдержадміністрації. У 2010 році закінчив Івано-Франківський університет нафти і газу, де здобув кваліфікацію інженера – геодезиста. Його архітектурні проєкти знайшли відображення не в одній будівлі, які будуть нагадувати про Воїна - Героя, світлу, мудру Людину.
З перших днів повномасштабної війни АНДРІЙ ЗЕЛЕНЧУК пішов до Верховинського батальйону ТРО. Згодом перевівся до військової частини А7166. АНДРІЙ був світлим, позитивним і відважним воїном та не боявся стати до лав Збройних Сил України. За добросовісну сумлінну службу був нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України», відзнакою Міністра оборони «За зразкову службу», орденом «Золотий Хрест» від головнокомандувача Валерія Залужного, нагрудним знаком розвідника від командира 102 окремої бригади та численними грамотами.
Неможливо підібрати слова, які б зараз змогли заспокоїти згорьовану родину Героя. Схиляємо перед Вами голови у глибокій скорботі. Приносимо щирі співчуття матері, дружині, донечкам, сестрі та всім рідним і близьким.
Спочивай з миром, дорогий наш Герою
АНДРІЙ ЗЕЛЕНЧУК!
Герої не вмирають, вони вічно живуть у наших серцях.
Вічна пам'ять і вічна слава Герою АНДРІЮ!

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне