Новини

Презентовано книгу «Вишийте, мамо, бронежилет»

Розділ Новини
27 лютого 2024
Перегляди: 46
Презентовано книгу «Вишийте, мамо, бронежилет»
Вчора, 26 лютого, в актовій залі Верховинського ліцею відбулася творча зустріч із поетом, освітянином, депутатом Івано-Франківської обласної ради Богданом Михайловичем Томенчуком, який презентував книгу «Вишийте, мамо, бронежилет». На зустрічі були присутні депутат Івано-Франківської обласної ради Оксана Мельниченко, голова районної ради Юрій Філипчук, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Світлана Ілійчук, начальник відділу освіти, молоді і спорту Верховинської селищної ради Іра Сумарук та освітяни територіальної громади.
Богдан Томенчук також автор збірок «На паперті душі», «Сподівайтесь, мої тривоги», «Німі громи», «Сезон ненаписаних віршів», «Силуети і Постаті», «Ранкове місто пізніх ліхтарів» та інших;
Серця автора і присутніх були налаштовані камертоном одного болю - єдиного для всіх.
Слухачі були зачаровані словом, високим та сильним, словом про несправедливу війну та нашу волю, словом про Героїв та Перемогу.
Між рядків звучали відомі українські мелодії у виконанні талановитих скрипалів - викладачів дитячої школи мистецтв Руслана Тупилюка та
Ігоря Шекеряка , наскрізно проймаючи зболені серця і душі.
Виручені кошти за книги автора спрямовано на потреби ЗСУ.
Разом до Перемоги!
 
 
 
 
 
 

ВІДКРИТО МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ДМИТРУ МАЦЕПІ

Розділ Новини
26 лютого 2024
Перегляди: 18
ВІДКРИТО МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ДМИТРУ МАЦЕПІ
Сьогодні, 26 лютого 2024 року, на будівлі Білоберізького ліцею відкрито меморіальну дошку МАЦЕПІ Дмитру Руслановичу, Герою України, відважному воїну, який загинув, захищаючи рідну землю рівно рік тому. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України посмертно нагороджений орденом "За мужність".
На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, друзі загиблого, педагоги, представники влади, учні та жителі Білоберізької сільської ради.
Урочисте відкриття розпочалось із звучання Державного Гімну України.
Честь відкрити пам’ятну дошку, встановлену на будівлі навчального закладу, було надано рідним Героя.
Опісля отець Дмитро Петльоха помолився за душі захисників України та освятив меморіальну дошку.
Після цього учасники заходу поклали квіти, низько схиливши голови на знак великої шани та вічної пам’яті.
Світлий спомин про Героя стане сильнішим за смерть та назавжди залишиться у нашій пам’яті.
Вічна слава і пам'ять Герою!

Безоплатна допомога юриста військовослужбовцям та ветеранам війни

Розділ Новини
26 лютого 2024
Перегляди: 21

Безоплатна допомога юриста військовослужбовцям та ветеранам війни

 

У військовослужбовців може виникати багато питань, для розв’язання яких потрібна допомога юристів. Таку допомогу можна отримати від системи безоплатної правничої допомоги.

 Юристи системи зазначають, що військовослужбовці та ветерани – одна з найбільших категорій громадян, які звертаються по безоплатну правничу допомогу. Минулого року від цієї категорії клієнтів надійшло більш ніж 24 тисячі звернень.

 Військовослужбовці можуть звернутися до системи БПД по консультації, роз’яснення, допомогу у складенні документів, крім документів для звернення до суду.

 Учасники бойових дій мають право також на безоплатну допомогу зі зверненням до суду —  представництво інтересів у суді, складення документів для звернення до суду юристом чи адвокатом.

 

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне