ЗОРЕПАД НАГОРОД МОЛОДИХ ТАЛАНТІВ ВЕРХОВИНЩИНИ НА ФЕСТИВАЛІ-КОНКУРСІ ІМЕНІ НАЗАРІЯ ЯРЕМЧУКА «ПІСНЯБУДЕ ПОМІЖ НАС»

Опубліковано 06 жовтня 2019
Перегляди: 360

У місті Вижниці, на Буковині, завершився четвертий відкритий Фестиваль-конкурс української естрадної пісні імені Назарія Яремчука «Пісня буде поміж нас», метою якого є підтримка молодих співаків, творчих ініціатив, сприяння розвитку української національної культури, авторської та сучасної естрадної пісні, налагодження співпраці митців.
У Фестивалі-конкурси взяли участь п’ять молодих талановитих співаків Верховинщини та музичний гурт «Струни Орфея». Протягом трьох днів 26 солістів та 7 ансамблів зі всієї України та з-за кордону, зокрема з Йорданії та Вірменії, виконували українські пісні і змагалися за призові місця.


Обирали кращі таланти професійне журі, яке очолила Мирослава Єжеленко – солістка народного аматорського вокально-інструментального ансамблю «Смерічка» (1979 -1973 роки). Почесний член журі – народний артист України, організатор та перший керівник народного аматорського вокально-інструментального ансамблю «Смерічка» Левко Дутковський.
Як сказала Мирослава Єжеленко, ми звертали увагу на талант, на те, чи це дійсно справжній талант, а також на репертуар конкурсантів. Обов’язковими умовами конкурсу є виконання пісні з репертуару Назарія Яремчука та сучасної авторської пісні. Ми – українці, ми повинні нести свою пісню у світ.
Члени журі відмітили високий рівень конкурсантів, адже участь у фестивалі взяли як творча молодь, так і професійні співаки, які були учасниками багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів, Голос країни (діти), конкурс пісні імені Квітки Цісик тощо.
У суботу, 5 жовтня, відбувся грандіозний гала-концерт та нагородження переможців Фестивалю-конкурсу «Пісня буде поміж нас». Зорепадом нагород освятився величезний успіх пісенних талантів Верховинщини.
Лауреатом першого ступеня став наш Верховинський соловейко Юрій Привика. Журі одноголосно присудило йому перше місце. Друге місце здобув талановитий співак з Перехресного Олег Маротчак. Третє місце завоювала надзвичайно обдарована молода співачка з Верховини Христина Кизик. На естрадну конкурсну сцену вийшов музичний гурт «Струни «Орфея». Колектив не подавав заявки на участь у конкурсі, але учасники вже нового складу гурту в ході конкурсної програми зорганізувались і вирішили, що можуть достойно представити українську пісню на сцені. Вистачило пів години часу, аби зробити репетицію – й одразу на сцену. Пісні «Червона рута» та «Марічка» викликали нестихаючі овації і журі, і глядачів. Заслужене друге місце, диплом лауреата другого ступеня отримали «Струни Орфея».
Дипломантами Фестивалю-конкурсу стали також юні зірочка: Аліна Шкіндюк із Замагори та Богдана Кречуняк з Красноїлля.
Ми щиро вітаємо пісенний цвіт Верховинщини і щиро бажаємо нових перемог. А нові перемоги і визнання уже в дорозі.

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне