Польська делегація Мишленіцького повіту відвідала Верховину

Опубліковано 20 січня 2020
Перегляди: 358

Делегація Мишленіцького повіту Малопольського воєводства, Польща, у складі віце-старости Мишленіцького Рафала Кудаса, бургомістра міста Добчіце Томаша Суша, керівника відділу зв’язків з громадськістю Даріуша Щостковського відвідала з офіційним дружнім візитом Верховинський район. Делегацію зустріли голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, голова Верховинської райдержадміністрації Василь Бровчук та голова Верховинської селищної ради Василь Мицканюк.


Верховинська районна рада згідно укладеної Угоди з Мишленіцьким повітом про двосторонню співпрацю уже протягом трьох років активно співпрацює з польськими колегами з метою зміцнення дружніх партнерських відносин між обома регіонами та місцевими громадами задля взаємної економічної підтримки, розвитку громадянського суспільства, освіти, культури, охорони здоров’я, інноваційної політики. Метою візиту польської делегації було вироблення спільного плану дій двосторонньої співпраці у 2020 році.
У Верховинській районній раді проведено ділову зустріч керівництва Верховинської районної ради та Мишленіцького повіту. Підсумком проведення зустрічі став Протокол намірів Верховинської районної ради та Мишленіцького повіту Малопольського воєводства у сфері економічної співпраці, інноваційній діяльності, у сфері освіти, культури, молоді, туризму, розвитку охорони здоров’я. Документ підписали від імені Верховинської районної ради її голова Іван Шкіндюк, від імені Мишленіцького повіту віце-староста Мишленіцький Рафал Кудас та міський голова комуни Добчіце Томаш Сушь.
Протягом перебування у районі повітова делегація відвідала Верховинський ліцей №1, ознайомилася з умовами навчально-виховного процесу, матеріально-технічною та навчальною базою освітнього закладу, поспілкувалася з його директором Оксаною Волинюк. Наступні відвідини польських колег – Верховинська центральна районна лікарня. Головний лікар Микола Ілюк розповів про реформування верховинської медицини у контексті державної реформи закладів охорони здоров’я, окреслив проблеми галузі та висловив побажання організації взаємних обмінів досвідом роботи польських та українських медиків обох регіонів.


Учасники делегації були у великому захопленні від закладів музейної спадщини Верховини після відвідин музеїв «У трембітаря» Миколи Ілюка, «Петра Шекерика-Доникового» Надії Маківничук, «Галєрії традицій та обрядів» Параскевії Рашковської та інших.
Незабутнє враження у поляків залишилося від участі у традиційній колядницькій ході разом з духівництвом, колядницьким партіями та громадою селища Верховини від церкви Успіння Пресвятої Богородиці до Чорного Черемошу, де о. Юрій Стефлюк провів обряд Йорданського водоосвячення.
Друзі по співпраці запросили делегацію Верховинської районної ради відвідати Мишленіцький повіт.

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне