Ми з’єдналися з Господом на місці з’явлення Матері Божої на Верховинщині

Опубліковано 06 серпня 2020
Перегляди: 317

У Карпатах, на Верховинщині, більше 150 років тому біля Довбушевої криниці в урочищі Ґаджина села Бистрець пастухи побачили з’явлення Матері Божої. І сьогодні, в день пам’яті святих благовірних князів-страстотерпців Бориса і Гліба, гуцули та гості краю знову піднялися на цю священну гору, де горить Господня лампада надії, єдності і віри, щоб з’єднатися з Господом у піднебессі карпатської вершини. Відбулася Всеукраїнська Проща, загально-єпархіальне паломництво, у якому взяли участь Владика Коломийський і Косівський Юліан, голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, голова Верховинської райдержадміністрації Василь Бровчук та сотні прочан.


Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан разом із священнослужителями Верховинського району відправив біля спорудженої торік Каплиці Божої Матері – найвищої духовної святині України – Архієрейську Божественну Літургію, а після звершив таїнство освячення води у Довбушевій криниці. Усі прочани причастилися таїнством освяченої води біля Довбушевого джерела.
Владика Юліан розповів про Господнє чудо, яке сталося в урочищі Ґаджина села Бистрець біля Довбушевої криниці багато років тому. Церква Христова – це ми. Ми є носії Віри, Церкви і Любові. Усі, хто піднявся високо в гори і прийшов до цього святого місця, належить не лише до покликаних, але й до вибраних християн. Дякуємо Господові, що ми усі разом, маємо можливість об’єднатися у Господній молитві на верховинській землі.
Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан подякував керівникам району Івану Шкіндюку, Василю Бровчуку, Бистрецькому сільському голові Миколі Хімчаку за організацію проведення Всеукраїнської Прощі, присутнім – за участь у паломництві і запросив усіх до святого паломництва у наступному році.

Світлина від Верховинська районна рада.

Анонс подій

16 квітня 2019 року об 11-ій годині буде проведено День депутата в районній раді.

ПЛАН проведення Дня депутата >

Звернення райради

Різне